Foredrag Furuset bibliotek 23.november kl 18

Marka på den litterære scene

Foredrag på Furuset bibliotek og aktivitetshus,

tirsdag 23.november kl. 18 – 20.

Tove Braathen presenterer sin roman «Marka» og Håkon Breivik Myhr tar oss med på en reise i ord og bilder fra boka «Gjennom Oslomarka med ildsjeler. Fra hytte til hytte.» 

Tove presenterer bakgrunnen for, miljøet og linjene i romanen «Marka» (Vigmostad og Bjørke 2021), ca. 30 minutter. Deretter vil Håkon ta oss med på en vandring gjennom Marka hvor ildsjelene viser vei inn i sitt rike. Det blir vekt på Østmarka og Lillomarka, men turen går også videre gjennom Romeriksåsene, Nordmarka, Krokskogen og Vestmarka. Vandringen i ord og bilder tar ca.  45 minutter. Boka hans kom også ut i 2021, på Dreyers Forlag. Tove er fra Grorud og Håkon fra Manglerud, og begge beskriver et miljø de kjenner godt. Arrangementet markedsføres i samarbeid med Østmarkas Venner og Lillomarkas Venner.

Romanen og sakprosaboka har noen fellesnevnere de vil kommentere; som tilhørigheten i naturen, eierskap til Marka, utenforskap og inkludering, hvem som oppsøker Marka og hvorfor. Forfatterne vil svare på spørsmål og selge sine bøker i etterkant av foredragene. Her kan du også få kjøpt «Markakalenderen 2022» fra Naturvernforbundet i Oslo og Akershus med tips til turer i Marka.

Deichman Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) ligger rett ved Furuset T-bane stasjon og har midlertidig inngang fra drosjeholdeplassen ved senteret. Arrangementet er åpent for alle, gratis og arrangeres av Fubiak.